Asioihin pitää ottaa kantaa

Hannu HoskonenBlogi

Karjalainen mainitsi pääkirjoituksessaan 23.6 allekirjoittaneen ja ministeri Krista Mikkosen olevan tappelupukareita. Siitä ei ole missään tapauksessa kyse, vaan kansanedustajilla pitää olla rohkeutta puolustaa oman kotiseutunsa ja koko Suomen asiaa rohkeasti. Tämä koskee myös ministeriä ja valiokunnan puheenjohtajaa. Sanaa pitää käyttää vahvasti hyvät tavat muistaen. Hallitusohjelmaan on kirjattuna tämän hallituksen tavoitteet, niitä pitää puolustaa.

Ilmastopolitiikassa vihreillä on kummallinen linja. Metsien hakkuita pitäisi vähentää, mutta uusiutuvaa energiaa ja puurakentamista pitäisi rajusti lisätä. Mistähän ne puut sitten otetaan! Totuus on, että metsiä hoitamalla ja uudistamalla on Suomen metsien puumäärä ja kasvu yli tuplattu. Miksi tätä ei sanota ääneen? Syynä väärän tiedon levittämiseen lienee se, että näillä ilmastotavoitteilla varsinkin vihreät ajavat metsien rankkaa suojelun lisäämistä. Hallitusohjelmassa ei sanallakaan mainita hakkuiden rajoittamisesta. Ohjelmassa nimenomaan vaaditaan lisää uusiutuvaa energiaa ja puurakentamista.

Viimeisimpänä nousi esiin EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin ehdottama Green Deal , joka vaatii lisää suojelualueita. Samaan suuntaan pyrkii myös EU:n metsien monimuotoisuuden suunnitelma, joka julkistettiin 20.5.2020. Krista Mikkonen ilmoitti tiedotteessaan heti, että Suomi kannattaa esitystä. Mistä hän sai valtuuden tähän, kun Suomen hallitus käsitteli asiaa ensimmäisen kerran 26.6. Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, on liittymissopimuksessa selkeästi sanottu, että metsäasiat kuuluvat Suomen omaan päätösvaltaan. Liittymissopimusta ei ministerin päätöksillä muuteta. Ministeri Mikkonen näyttää unohtaneen tämän tosiasian. Miksi?

Suomi on maailman paras maa, joka pystyy selviämään myös koronakriisistä. Tauti on hallinnassa, mutta politiikka on sekaisin. Nyt Suomea ollaan väellä ja voimalla ajamassa elvytysrahastoon mukaan. Kyse on valtavasta velkavastuusta, jonka loppusummaa ei kukaan tiedä. Tällaisia päätöksiä ei missään tapauksessa saa tehdä. Perustuslakivaliokunnan kanta asiaan on selvä, tällaisesta sopimuksesta on kieltäydyttävä jo eduskunnan oman päätösvallan takia. Toivon tässä asiassa laajaa yhteisymmärrystä myös hallituksen sisällä. Nyt on aika puhua eikä vaieta!

Hannu Hoskonen, kansanedustaja, Ilomantsi

 

Julkaistu sanomalehti Karjalaisessa 29.6.2020