Metsät kuuluvat suomalaisille

Hannu HoskonenBlogi

Suomen metsät ovat joutumassa EU:n panttivangiksi, jos EU-parlamentin ympäristövaliokunnan esitys metsien osuudesta yhteisessä ilmastopolitiikassa hyväksytään. Asia on parlamentin käsittelyssä ensi viikolla. Ilmeistä on, että asian ratkaisua siirretään muutamalla viikolla. Tilanne on mahdoton ymmärtää, kun olemme hoitaneet metsiämme hyvin ja siitä meitä nyt rangaistaan. Etelä-Euroopan maat ovat metsänsä hävittäneet ajat sitten ja suurina kivihiilen käyttäjinä ne ovat voittajia tässä kisassa.

Kiistaton tosiasia on, että hyvin hoidettu metsä on erittäin tehokas hiilen sitoja. Jokainen motti uutta puuta sitoo ilman hiilidioksidia tehokkaasti. Ja metsiemme kasvu kiihtyy koko ajan; joka vuosi syntyy uusi kasvuennätys. Tästä hyvästä ilmastoteosta haluaa EU-koneisto rangaista Suomea. Kahta asiaa tässä jutussa on mahdotonta ymmärtää. Ensinnäkin, miten on mahdollista, että komission valmistelussa olemme joutuneet tähän tilanteeseen. Pääministeri Sipilän hallituksen linja on selvä. Suomen metsiä pitää voida käyttää rajoituksitta jatkossakin. Komissiossa on paljon suomalaisia virkamiehiä ja komission varapuheenjohtajana toimii entinen pääministeri Jyrki Katainen. Tietoa on tarjolla ja sitä on välitetty komissiolle kaikin keinoin. Ja tässä sitä mennään. Toinen ihmetyksen aihe on suurta julkisuutta nauttiva Vihreät, jotka ajavat avoimesti metsiemme käytölle uusia rajoituksia. MEP Heidi Hautala toimii hankkeen ”totuuden torvena”, joka syöttää koko ajan väärää tietoa metsistämme EU parlamentille. Suorastaan mahdotonta on ymmärtää, kun kokoomuksen MEP Sirpa Pietikäinen on liittynyt tähän vihreiden rintamaan Suomelle elintärkeässä asiassa.

Suomi on hyvää vauhtia nousemassa lähes vuosikymmenen kestäneestä laman suosta ja työttömyyskin vähenee hyvää vauhtia. Metsien lisäkäytöllä on tässä työssä erittäin tärkeä rooli. Metsissämme on hakkuumahdollisuuksia enemmän kuin riittävästi, mutta tämä mahdollisuus näköjään halutaan tuhota ihan omin voimin. Vielä kummallisempaa näiden kansallisten etujen tuhoajien toiminnassa on se, että läntisen naapurimme Ruotsin metsien käyttö on meitä paljon voimakkaampaa ja se ei tunnu olevan Vihreille eikä Sirpa Pietikäiselle mikään ongelma. Jo on aikoihin eletty. Suomen velkaantumisen pysäyttäminen on tutkimusten mukaan lähes kaikkien kansalaisten yhteinen tavoite. Nyt, kun kansantalous on saatu vihdoin kasvuun, luulisi meillä olevan sen verran isänmaallisuutta, että käytämme tämän mahdollisuuden hyväksi. Sitä hartaasti toivon.

Hannu Hoskonen, kansanedustaja, Ilomantsi

Julkaistu Karjalaisen mielipidesivulla 10.09.2017