Mihin tämä maa on menossa

Hannu HoskonenBlogi

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätös Kouvolan koulun joulujuhlasta on yhteiskuntaamme väärään suuntaan ohjaava, meidän aikamme arvoliberalismin riemuvoitto. Arvoliberalismi on suuntaus, jossa mitään arvoja ei juuri ole ja tätä suuntausta pieni vähemmistö ajaa suurten tiedotusvälineiden vahvalla tuella. Meidän aikamme ilmapiiri korostaa yksilöllisyyttä, mutta unohtaa kokonaan lähimmäisen rakastamisen. Koko länsimainen kulttuurimme perustuu kristinuskoon ja sen sanomaan heikomman auttamisesta sekä hyvyyden voimasta. Nämä arvot on korvattu jatkuvalla voiton tavoittelulla, joka jättää armotta heikommat unholaan. Ja tähän suuntaan oikeusviranomaisen päätös Suomea kääntää. Suomalaiseen jouluperinteeseen kuuluu lähtemättömästi seurakuntien järjestämät joulukirkot ja monet muut tapahtumat. Rauhoittuminen ja hiljentyminen sopii erinomaisesti tähän levottomaan maailmaan paremmin kuin milloinkaan ennen. Hiljentyminen ja henkinen toipuminen on kaikille meille tärkeää. Joulu tarjoaa siihen sanomallaan erinomaisen mahdollisuuden. Joulun rauha ja joulun sanoma eivät loukkaa ketään vaan luovat uskoa tulevaan.

Keskustelu kannabiksen vapauttamisesta on nykyajan ilmiö. Huumausaineiden aiheuttamat ongelmat tiedetään hyvin varsinkin sosiaali- ja terveyden huollon puolella. Siitä huolimatta ollaan monilta tahoilta vaatimassa kannabiksen käytön rangaistavuuden poistoa. On helppo ymmärtää poliisien suurta huolta tämän asian kohdalla. Huumeiden käyttö lisääntyy Suomessa koko ajan, vaikka viranomaiset tekevät parhaansa tämän vakavan rikollisuuden torjumiseksi. Väkivalta- ja omaisuusrikokset liittyvät valitettavan usein huumeiden käyttöön. Eduskunnassa kannabiskeskustelu nousee esille kansalaisaloitteen myötä. Suurta ihmetystä on herättänyt poliisiasioista vastaavan ministerin, vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon linjaukset, jotka avaavat ovet lailliselle huumeiden, kannabiksen käytölle. Toivottavasti järki voittaa eduskunnassa ja huumeiden käyttö säilyy kaikin puolin rangaistavaan rikoksena Suomessa.

Kaiken tämän jälkeen jää ihmettelemään, mihin tämä Suomi on menossa. Näin joulun alla soisi ymmärryksen ja hyvän tahdon lisääntyvän niin, että kaikki tuntisivat olonsa turvalliseksi ja perinteitä kunnioitettaisiin oikeasti. Sitä toivon hartaasti.

Hannu Hoskonen, kansanedustaja, Ilomantsi

 

Julkaistu Karjalaisessa 27.11.2019