Euroopan Unionin vallankaappaus

Hannu HoskonenBlogi

Euroopan Unioni esittää koko aluettaan koskevaa ennallistamisvelvoitetta jäsenmailleen. Ja tietenkin Suomi on taas pahin kärsijä. Joka vuosi tämä lysti maksaa veronmaksajille 931 miljoonaa euroa ja vuoteen 2030 mennessä pitää olla 20 prosenttia Suomen pinta-alasta ennallistettu. Nämä luvut ovat sellaisia, jotka syövät vähitellen kansantaloutemme pohjan pois, kun tärkein metsäteollisuus menettää vähitellen mahdollisuuden kannattavaan toimintaan Suomessa. Ja siinä menee mukana muutakin teollisuutta. Metsiämme ja peltojamme ei uhkaa mikään muu, kuin EU:n menossa oleva vallansiirto Suomelta Brysselin komissaareille. Metsäpolitiikka kuuluu kiistatta Suomen itse päätettäviin asioihin, mutta sopimusten ja perustuslakien noudattamisella ei tunnu olevan enää isoa merkitystä EU:ssa.  Valitettavasti Suomen hallitus ei käyttänyt oikeuttaan muistutuksen tekoon tässä asiassa. Ruotsi toimi asiassa viisaasti ja toimi oikealla hetkellä. Suomen perustuslaki turvaa edelleen omaisuuden suojan ja elinkeinovapauden, jotka EU haluaa nyt tietoisesti ohittaa. Voiko tämä olla totta Euroopassa?

Parhaillaan suunnitellaan EU:ssa uutta elvytyspakettia. Viime vuonna tulleen ensimmäisen paketin piti olla kertaluonteinen ja ainoa laatuaan. EU:n talouskomissaari Paolo Gentilloni vakuutti juhlallisesti toukokuussa 2021, että Suomessa ei pidä olla huolissaan, kun lisää paketteja ei tule. Sosiaalipaketti on jo tullut ja nyt ollaan tekemässä entistä suurempaa Repower EU-pakettia. EU sääntöjen mukaan yhteisvastuuta ei EU:ssa ei ole. Siitä huolimatta nyt halutaan jakaa kalliin energian aiheuttamia kustannuksia jäsenmaiden kesken. Ei liene yllätys, että suurimmat hyötyjät olisivat Etelä-Euroopassa ja Suomi taas maksajan paikalla. Vaikka Euroopassa eletään hyvin poikkeuksellista aikaa Venäjän hyökättyä Ukrainan kimppuun ja on oikeutettua tukea Ukrainaa vaikeassa tilanteessa, ei tämä tilanne oikeuta sopimusten rikkomiseen EU:n sisällä. Tällä menolla EU menettää suuren periaatteensa sopimuspohjaisesta toiminnasta unionissa. 

Energian hinta on Suomen kannalta kohtalon kysymys. Jotta selviämme tulevina vuosina ilman suuria vaikeuksia, on kotimaista energiaa suosittava kaikin keinoin. Suomen hallituksen on tehtävä heti EU-komissiolle esitys turpeen saamiseksi maamme kannalta tärkeäksi hultovarmuuspolttoaineeksi. Samalla turve uusiutuvana biopohjaisena luonnonvarana pitää saada verovapaaksi ja pois päästökaupasta. Näin arvokas runkopuu ei ajaudu polttoon. Metsäteollisuuden alasajo Suomessa ei saa olla EU:n päätösten takana. Jo on aikoihin eletty!

Hannu Hoskonen, kansanedustaja, Ilomantsi

Julkaistu Savon Sanomissa ja Sanomalehti Karjalaisessa 19.10.2022