Ympäristöministeriö jatkaa tutulla linjalla

Hannu HoskonenBlogi

Ympäristöministeriö asetti 15.4.2020 työryhmän taloutemme elvyttämiseksi biotalouden keinoin. Valtioneuvosto on tekemässä ohjelmaa, jolla elvytetään kansantaloutta yhä pahenevan talouskriisin olosuhteissa. Hallitusohjelman hengessä työryhmän tulee ottaa huomioon puhtaan ympäristön asettamat vaatimukset.

Kuitenkin suurta ihmetystä on herättänyt ministeri Krista Mikkosen nimittämän työryhmän kokoonpano. Työryhmästä on jätetty kokonaan pois todelliset luonnonvarojemme huippuosaajat. Metsänomistajien, maatalouden harjoittajien sekä metsäteollisuuden edustusta ei joukossa näy. Tämä on tyly viesti luonnonvarojemme osaaville hoitajille.

Suomen metsät ovat erinomaisessa kunnossa, metsäteollisuus on kehittynyt menestyjäksi ja maanviljelijöiden työn ansiosta saamme nauttia korkealaatuisia elintarvikkeita. Kaikki tämä on tehty suomalaisella työllä. Luontomme on puhtainta maailmassa, mikä osoittaa osaamisemme tason. Tulevaisuus tarjoaa niin metsiin kuin pelloille huikeat kasvun mahdollisuudet. Metsäteollisuuden uudet tuotteet nousevat koko ajan perinteisten tuotteiden rinnalle. Puhtaat elintarvikkeet ovat jatkossa markkinoiden menestyjiä. Menossa oleva kriisi on jo osoittanut huoltovarmuuden merkityksen. Tätä taustaa vasten ministeri Mikkosen päätös syrjäyttää Suomen luonnonvarojen todelliset osaajat työryhmästä on käsittämätön. Päätös kuvaa hyvin hänen taustaryhmänsä suhtautumista suomalaiseen maaseutuun ja todellisiin luonnonvaroihimme. Viimeistään nyt se on tullut selväksi kaikille.

Hannu Hoskonen, kansanedustaja, ympäristövaliokunnan pj.

Julkaistu 26.4.2020 Sanomalehti Karjalaisessa